Effectenregister

Beheer uw effectenregister met eStox

Voor u als ondernemer is een effectenregister een onmisbaar instrument. Bij iedere bestuurders- en aandeelhoudersmeeting komt het goed van pas. Denk hierbij aan de jaarlijkse algemene vergadering of bij het wijzigen van statuten, het doorvoeren van een kapitaalverhoging, …

eStox werkt volledig online zodat u dit handige systeem op ieder moment en vanaf waar dan ook kunt raadplegen. Omdat het online staat en je geen papieren versie gebruikt, ben je ook meteen beter beveiligd. De informatie kan normaliter niet in verkeerde handen terechtkomen.

Het principe van ‘één aandeel, één stem’ is niet langer van toepassing. Een aandeel kan vanaf nu meerdere stemrechten omvatten. Met deze tool wordt het beheer van verschillende rechten en het bijeenroepen van aandeelhouders heel wat eenvoudiger.

Automatisch nakomen van UBO-verplichting

Als bestuurder bent u wettelijk verplicht om de ‘uiteindelijke begunstigden’ van uw bedrijf aan FOD Financiën te melden. Dit wordt UBO genoemd en staat voor ‘Ultimate Beneficial Owners’.

De UBO-verplichting heeft betrekking op de aandeelhouders met meer dan 25% aandelen in bezit. 

Met eStox kunnen de gegevens automatisch vanuit uw digitaal register naar het UBO-register van de FOD verzonden worden. Zo wordt automatisch aan de jaarlijkse verplichting voldaan, zodat u zich daar geen zorgen over hoeft te maken.

Klik hier voor meer info over het UBO-register (FOD)

Interesse in het digitale effectenregister van eStox?

TaxCalCul adviseert u volledige en correct over het digitale effectenregister en kan bovendien zorgdragen voor een correcte registratie.

We leggen het u graag geheel gratis en vrijblijvend uit tijdens een verkennend gesprek. Contacteer ons gerust voor een afspraak via jan@taxcalcul.be of 0475 452 590.