Heropening: hier heb nog recht op

Voor sommige zelfstandigen komt de heropening van hun zaak eindelijk in zicht. Op welke steunmaatregelen hebben zij nog recht zodra ze geopend zijn? Verder geven we je klant tips voor een efficiënt telewerkbeleid. En wist je dat je de statuten van rechtspersonen ook makkelijk online vindt?

Opnieuw open: hier heb je nog recht op

Mag je de deuren van je zaak opnieuw openen, dan kan je blijven rekenen op steunmaatregelen zoals het crisis-overbruggingsrecht. Wij zetten ze voor jou op een rijtje. Ook als je personeel in dienst hebt maar bijvoorbeeld nog niet genoeg werk heeft voor alle medewerkers, dan kan je nog altijd een beroep doen op tijdelijke werkloosheid wegens overmacht.

Hulp met een succesvol telewerkbeleid

Ondertussen is duidelijk geworden dat telewerk heel wat uitdagingen met zich meebrengt. Denk maar aan alle wettelijke verplichtingen, ergonomie en psychosociaal welzijn. Dat die laatste twee factoren aan belang winnen, blijkt ook uit de cao die de Nationale Arbeidsraad rond telewerk afsloot. Om klanten aan een geslaagd telewerkbeleid te helpen, ontwikkelde Liantis vanuit haar jarenlange expertise een model dat zich focust op drie cruciale pijlers.

De statuten van rechtspersonen vind je makkelijk online

Ben je op zoek naar de (gecoördineerde) statuten van bijvoorbeeld een NV, BV of CV? Je vindt die ook online terug in de statutendatabank. Hoewel die databank al sinds 1 mei 2019 bestaat, is ze bij het brede publiek nog niet zo bekend. Let op, bepaalde statuten zijn niet in de databank opgenomen. Je vindt er enkel statuten van rechtspersonen die sinds 1 mei 2019 én via notariële akte werden verleden.

Gecoördineerde statuten van een CommV, VOF of VZW die door Liantis voor je klant werden opgesteld, vind je niet in de databank. Ook statuten van vóór 1 mei 2019 zal je elders moeten zoeken. Raadpleeg daarvoor het (papieren) dossier van de rechtspersoon op de griffie van de ondernemingsrechtbank.

Bron: Liantis